01-07-2017 Συγχαρητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δημητρίου Κ. Καμμένου για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες

01-07-2017 Συγχαρητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δημητρίου Κ. Καμμένου για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες

Σήμερα μια επίπονη, δύσκολη αλλά και γεμάτη εμπειρίες μαθητική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το πρώτο σκαλοπάτι για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή έχει ήδη ξεπεραστεί.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που σε πείσμα των δύσκολων καιρών επέλεξαν με όπλο τους το διάβασμα να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αποκτήσουν το ύψιστο εφόδιο της Παιδείας και της εκπαίδευσης. Στον αγώνα ενάντια στην οπισθοδρόμηση της Παιδείας μας ας αντισταθούμε όλοι μαζί με πρωτοπόρους τους ίδιους τους μαθητές στη λογική της μετριότητας, της ήσσονος προσπάθειας, και ας αγωνιστούμε για την αριστεία στα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας.

Η Αριστεία είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος για να αποφύγουν τα παιδιά μας τις γκρίζες πλευρές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Σε μια χώρα που αυξάνονται οι πιέσεις από παντού, οι μαθητές/μαθήτριές μας με διακρίσεις, είναι αυτά τα παιδιά που έχουν δυνατότητα επιλογής ενός δρόμου (στη ζωή, στη δουλειά) που τους δίνει ευκαιρίες. Η Αριστεία άλλωστε μας κάνει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, να βάζουμε στόχους, να καινοτομούμε, να είμαστε δημιουργικοί, χρήσιμοι στην κοινωνία και τελικά ευτυχισμένοι.

Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν και για τους οποίους υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία ή κάποια εναλλακτική λύση.

Όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για την επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών σας. Η επιτυχία σας είναι η αρχή ενός κεφαλαίου στη ζωή που θα σας γεμίσει με ενδιαφέρουσες εμπειρίες ακαδημαϊκές αλλά και ζωής.

Συγχαρητήρια στους γονείς και στους καθηγητές που παρά τις όποιες δυσκολίες και ελλείψεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών μας.

Καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι λοιπόν σε όλους τους μαθητές πριν την απαρχή ενός όμορφου και συνάμα δημιουργικού ταξιδιού, αυτού της φοιτητικής ζωής.

Κλείσιμο