05-05-2017 Δελτίο τύπου του Βουλευτή Δημητρίου Κ. Καμμένου σχετικά με την αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου

05-05-2017 Δελτίο τύπου του Βουλευτή Δημητρίου Κ. Καμμένου σχετικά με την αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου

Η αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου μετά από σχετικό αίτημα του και με απόφαση του δικαστηρίου με βρίσκει καθόλα σύμφωνο. Ο πρώην Υπουργός είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα την Τρίτη 22/03/2017 να υποβληθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη ( bypass), η ανάρρωση από την οποία απαιτεί χρόνο και ξεκούραση σε ένα ήρεμο περιβάλλον δίπλα στη γυναίκα και τον υιό του και όχι σε ένα αφιλόξενο κελί. Ορθώς λοιπόν η Δικαιοσύνη σε αυτήν περίπτωση έκανε τελικώς δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισης του.

Ωστόσο, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν αφέθηκε ελεύθερος επειδή αθωώθηκε ή εξέτισε την ποινή του αλλά για καθαρά ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς λόγους για την αποκατάσταση της υγείας του, λόγους τους οποίους κατανοώ και σέβομαι απολύτως.

Η πρώτη ερώτηση που κατατέθηκε στις 06/04/2017 ζητά στοιχεία εισπραξιμότητας του Δημοσίου καθώς και κατασχέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κατασχέσεις άλλων κινητών ή ακινήτων αξιών ενώ η δεύτερη ερώτηση που κατατέθηκε στις 04/05/2017 ζητά να προσκομιστεί η σχετική λίστα με τα ονόματα των δωρητών/φίλων που συγκέντρωσαν τα χρήματα, καθώς και τη μορφή που δόθηκαν. Εάν δηλαδή πρόκειται για κάποιο δάνειο ή για δωρεά καθώς και στοιχεία αποπληρωμής του φόρου 10% αν πρόκειται για δωρεά. 

Οι ερωτήσεις έχουν ως σκοπό τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης σχετικά με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που διέπουν τέτοιου είδους διαδικασίες ώστε να καταστεί βέβαιο ότι το Δημόσιο, αυτή τη φορά, δεν ζημιώθηκε περαιτέρω.  

Κλείσιμο