09-09-2017 Δελτίο τύπου του Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τον θεό του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη

09-09-2017 Δελτίο τύπου του Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τον θεό του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη

Ο "γκάνγκστερ" όπως τον αποκαλούν ανήκει κι επίσημα πια στο Hall of Fame του ΝΒΑ, βιώνοντας την ύψιστη στιγμή της αναγνώρισης και της δικαίωσης σαν ελάχιστη ανταμοιβή για τις ένδοξες στιγμές που μας χάρισε γεμίζοντας την καρδιά μας με εθνική υπερηφάνεια. Άπαντες, ως όφειλαν, υποκλίθηκαν στον "Θεό" του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Νίκος Γκάλης κατάφερε να ανέβει με την αξία του στο “πάνθεον” των κορυφαίων της ιστορίας του αθλήματος. Κυρίαρχος και ασταμάτητος σε κάθε παιχνίδι όπως ομολογούσαν όλοι οι συμπαίκτες του η σπουδαία αυτή διάκριση ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει την Ιστορία.

Η ομιλία του κάτι παραπάνω από καθηλωτική όπως αρμόζει άλλωστε σε μια τέτοια προσωπικότητα τόνισε, σε πείσμα των καιρών που όλοι φεύγουν και εγκαταλείπουν την Ελλάδα, εκείνος επέλεξε να μείνει και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Τυχεροί και ευλογημένοι όσοι τον παρακολουθήσαμε να παίζει από κοντά και από την τηλεόραση, γι’ αυτό νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σεμνότητα και το ήθος που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, για όσα μας δίδαξε, όσα μας έκανε να νιώσουμε, που μας έκανε να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε, που έκανε το μπάσκετ εθνικό άθλημα, και την Ελλάδα μια από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Θέλω να ζητήσω από την Εθνική Ομάδα σήμερα να του κάνει ένα ακόμα δώρο.

Να παλέψει όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί για να πάρει τη σημερινή πρόκριση και να την αφιερώσει σε εκείνον, τον θρύλο, το ίνδαλμα των παιδικών τους χρόνων.

Και αν τα φέρει έτσι η τύχη και χάσετε, τουλάχιστον να γίνει με αξιοπρέπεια, να τα έχετε δώσει όλα στο παρκέ, να έχετε αγωνιστεί με πάθος. Νομίζω αυτό θα ήταν που θα τον έκανε χαρούμενο.

Σ’ ευχαριστούμε Νίκο!

Κλείσιμο