24-07-2017 Δελτίο τύπου του Η' Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τα 43 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

24-07-2017 Δελτίο τύπου του Η” Αντιπροέδρου της Βουλής Δημητρίου Κ. Καμμένου για τα 43 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

43 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τέλος της χούντας των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, τη χώρα που την γέννησε.

Η 24η Ιουλίου του 1974 σήμανε το τέλος ενός σκοτεινού κεφαλαίου που άφηνε πίσω του δυστυχώς την ανεπούλωτη τραγωδία της Κύπρου και σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη χώρα μας. Η Ελλάδα άλλαξε τότε σελίδα και έκλεισε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πρωταγωνιστές πολλών εκ των τραγικών καταστάσεων της Νεοελληνικής ιστορίας.

 

Με την σημαντική αυτή Επέτειο, τιμούμε τους ανθρώπους που πάλεψαν κατά της Δικτατορίας αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ιστορίας στο πολίτευμα του τόπου μας, που γέννησε την μεγάλη ιδέα της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό και σε ένα τέτοιο πολίτευμα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πιστέψουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και να μην επιτρέψουμε την ισοπέδωση των ιδανικών για τα οποία πολλοί άνθρωποι αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν. Οι Έλληνες είναι αποδεδειγμένα βαθιά δημοκράτες και μακριά από αντι-δημοκρατικές - ρατσιστικές αντιλήψεις. Ο εορτασμός της σημερινής μέρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους επιθυμούν να επαναφέρουν φασιστικά και αναρχικά φαινόμενα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Η Ελλάδα θα ανακάμψει, θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της και την οικονομική της ανεξαρτησία και θα βρει σύντομα τη θέση της στο διεθνές πολιτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό.

Κλείσιμο